סיגריות ואלכוהול

סיגריות ואלכוהול…מה נגיד…הרי ידוע שזה לא בריא ולא מומלץ…אני תמיד מתלבטת איך לגשת לנושא הזה. יש הרבה דברים שכולנו כבר יודעים ובכל זאת אני רואה מסביבי הרבה מאוד אנשים שבוחרים לעשן ולצרוך אלכוהול בכמויות גבוהות מהמומלץ. אז אני לא רוצה להכביד ואחלק את המאמר הזה לכמה חלקים קצרים ואתם תבחרו מה נכון לכם.

  • למה ואיך סיגריות ואלכוהול מזיקות לגוף שלנו.
  • איך זה מתקשר לנזקים של קול
  • אם בכל זאת בחרתם להמשיך, מה אפשר לעשות כדי לעזור לקול שלכם

למה ואיך סיגריות ואלכוהול מזיקות לגוף שלנו

מוצרי הטבק שכוללים, סיגריותסיגרים, טבק מקטרות ונרגילות מכילים כימיקלים רבים המצויים בעשן מוצרי הטבק ובטבק עצמו. העשן מכיל כ-4,000 כימיקלים, מאות מהם רעילים וכמה עשרות מהם מסרטנים. שלושת החומרים המסוכנים העיקריים בעשן הסיגריות הם ניקוטיןפחמן חד-חמצני ועטרן. חומרים נוספים המצויים בסיגריות הם:פורמליןאצטוןקדמיום, חומצת ציאנידDDTבנזןאמוניהמתאנול ופנול.

כדי לשמור על תוחלת חיים גבוהה יותר ולהימנע מסרטן ומחלות שמתרבות בעולם המערבי בעשרות שנים האחרונות אנחנו צריכים ללמוד למתן את התופעה הזו. פחות חמצן, מחלות ריאה, פגיעה בלב…סיגריות פוגעות בבריאות…חידשנו? לא ממש. אבל תמיד טוב להזכיר, אולי הפעם תעשו שינוי ותשמרו על עצמכם.

מוצרי האלכוהול לעומת זאת בעלי נזקים אחרים. בעוד שתייה לא מופרזת של כוס יין אדום יכולה לתרום לבריאותנו רב סוגי האלכוהול פחות מומלצים במיוחד מעבר לכמות הסבירה. האלכוהול גורם להתרחבות העורקים ולשרשרת תגובות כימיות, כשהוא הופך לחומצות שומן. חומצות השומן שנוצרות על-ידי האלכוהול גורמות לנזק לקליפת המוח בעיקר, אשר מייחדת את האדם משאר בעלי החיים. האלכוהול פוגע בסינפסות הקשורות לזיכרון, לדיבור ולמצב הרוח.

בנוסף, לטווח הארוך, שתיית אלכוהול פוגעת גם בכבד וגורמת להשמנה. הפגיעה מתרחשת בעטיה של שתייה מוגזמת, בשל עומס יתר הנוצר על הכבד, אשר תפקידו, בין היתר, לסלק את האלכוהול מהגוף. משקה אלכוהולי אשר מזיק במיוחד לבריאות הוא הבירה, אשר נוסף על נזקי האלכוהול אשר משותפים לכל המשקאות החריפים, היא גם פוגעת בכליות על ידי עומס היתר שנוצר עליהן, בשל אחוז השתנן הגבוה שבבירה.

האלכוהול כמו סמים אחרים שמשפיעים על התודעה כולל גם השפעות נפשיות כיוון שהוא מאפשר להשיג הנאה מהירה או אמצעי הגנה יעילים מפני מצבי מתח, תסכול וחרדה. קורה שהשימוש באלכוהול, שנועד להגן מפני מתח, חרדה, חוסר ביטחון ותחושות אשם, גורם ומחזק אותם עד שנוצרת מעין מחזוריות של תחושות רעות הגורמות לשתיית אלכוהול אשר גורמת לתחושות רעות וחוזר חלילה, עד שהאדם הופך לאלכוהוליסט. מצד שני, יש לאלכוהול גם נטייה להקצין את מצב הרוח בו היה נתון האדם לפני ששתה. מטבע הדברים, נטייה זו עשויה להיות מזיקה אם אדם שותה כאשר הוא נתון במצב רוח רע.

בשל הנזק הבריאותי, אופיים הממכר, ובעיקר בשל השפעותיהם השליליות של אלכוהול ושל סיגריות, רבים רואים בהם תופעה פסולה ומגונה.

איך זה מתקשר לנזקים של קול?

ראשית כל ומובן מאליו, הגוף שלנו הוא הכלי נגינה שלנו ולכן חשוב שנתייחס אליו בכבוד ונזין אותו באוויר הכי טוב שאפשר ובמזונות ושתייה המיטיבים עימו. הרי ככל שנרגיש שלמים עם עצמנו בהיבטים הפיזיים והרגשיים לא יהיה לנו צורך להשתמש במוצרים האלה וככל שנהיה יותר שלמים ובריאים, רוח ונפש, יהיה לנו יותר קל להתקדם קולית.

זמרים/ות אשר בוחרים לעשן למעשה מעבירים את הכימיקליים של הטבק דרך שפתות הקול (מיתרי הקול) ובכך מפחיתים באופן מיידי את השכבה הרירית שעוטפת אותן. שפתות הקול יהיו פחות מוגנות וכל הפקת קול שתבוצע עם פחות הגנה חושפת אותם ליותר סכנה ויותר פציעות. זאת מלבד הסכנות הבריאותיות שהזכרנו קודם והנזק הברור לריאות. איבוד השכבה הרירית משפיע גם על איכות הצליל כיוון שהשכבה הזו חשובה לרטט עצמו ולתנועה של שפתות הקול (מיתרי הקול) וגם גורם לגוף לנסות להחזיר נוזלים וריריות לגוף ובכך הגוף משחרר יותר ליחה מהרגיל. זאת גם בניסיון להוציא את הרעלים מהריאות. לכן הרבה פעמים בגמילה אנשים חווים שהם מפיקים ליחה מרובה וזה עובר תוך מספר מצומצם של שבועות.

האלכוהול גם הוא מייבש ולכן גם הוא משפיע על השכבה הרירית, בנוסף השפעותיו על התודעה יכולות לגרום לנו לחשוב ששרנו יותר טוב או יותר משוחרר אבל למעשה היינו פחות מודעים ובשליטה על הקול שלנו. תלות באלכוהול כדי להתגבר על התרגשות או פחד במה היא ממש לא בריאה עבורנו ומפספסת את כל העניין החשוב ב"LIVE" שהוא ליהנות מההתרגשות יחד עם הקהל ולייצר הרבה פרפרים יחדיו.

אם בכל זאת בחרתם להמשיך, מה אפשר לעשות כדי לעזור לקול שלכם

בחרו את הזמנים המתאימים לכל דבר. אם אתם חייבים עישון או שתייה אלכוהולית חובה שהדבר יבוא אחרי ולא לפני מאמץ קולי. כלומר, קודם תשירו, קודם תנהלו שיחה בפאב רועש, קודם תדברו בטלפון ורק אחר כך תצאו לסיגריה או לדרינק. כך תפחיתו את הסיכוי לפציעה.

שתיית מים מרובה היא קריטית להחזרה של השכבות הריריות והנוזלים לגוף, לכן הקפידו לשתות מים בכל מקום שאתם נמצאים וגם תוך כדי שיחות ושירה. אפשר גם לנשום אדים חמים במהלך היום דבר שמוסיף ללחות ונכנס ישירות לקנה הנשימה.

להמעיט. שוב מובן מאליו אך חשוב לציין לנסות להמעיט בכמויות. תשתו את הבירה לאט, אל תסיימו את הסיגריה, דברים כאלה שיעזרו לכם להוריד ולו טיפה בכמות.

לוקיישן. הנחייה חשובה גם לאלה שלא מעשנים או שותים ופחות חשופים לפציעות. בחרו לאן אתם יוצאים בקפידה ואם זה לא הייתה בחירה שלכם בחרו מקום ישיבה אסטרטגי בבר. אם הבר רועש נסו למצוא מקום רחוק מהרמקולים כדי שלא תצטרכו לצעוק ולהעמיס על הקול. תבדקו אם ניתן לשבת בחוץ איפה שיש פחות מוזיקה ואיפה שלא מעשנים לידכם. העישון הפסיבי מזיק באותה מידה וצריך לתפוס מרחק ולתת הזדמנות לגוף לנקות את עצמו ולנשום אוויר איכותי ובריא ככל הניתן.

טכניקה. טכניקה טובה לשימוש בקול בעת דיבור ובעת שירה יעזרו לכם לשמור על הקול וכך להימנע מפציעות. עישון או אלכוהול יהפכו את הקול שלכם להרבה יותר חשוף למחלות ופציעות ולכן תצטרכו לעבוד פי שתיים יותר קשה מזמר בריא. אחרי עישון ושתייה הטונים צריכים להיות נמוכים יותר כדי להפחית את מספר המפגשים של שפתות הקול (מיתרי הקול), לכן נשים יותר חשופות להיפגע כי הן מלכתחילה מדברות ושרות בטונים גבוהים שיש בהן יותר מפגשים של שפתות הקול. המלצות זה כמובן תרגיל הקשית שאפילו דומה לסיגריה אז אולי תסתובבו עם קשית במקום סיגריה מה דעתכם? הנה לינק לנושא הקשית שיעזור לקול להשתקם אחרי אלכוהול או עישון.

ניקוי מערכת הנשימה. לא דבר קל או מובן מאליו אבל אפשר לעשות שטיפות סינוסים של "נטיפוט" בשביל לנקות ולהוריד את העשן מהמערכת של הסינוסים. גם מקלחת חמה מלאה באדים לאחר יציאה תעזור.

נשימה. חשבתם פעם למה יוצאים להפסקת סיגריה? מה הפעולה שאתם עושים שאתם מעשנים? התשובה היא נשימות איטיות וארוכות. נסו אותם גם בלי סיגריות.

דיסטורשן. יש מכם שיגידו שאתם אוהבים את הסאונד המחוספס שנוצר מהסיגריות. אז כאן אחזיר אתכם לטכניקה, גם את זה אפשר ללמוד לעשות נכון בלי לגמור את הגוף שלכם. אם תלמדו לשיר בריא ונכון יש מורים שיוכלו ללמד אתכם לייצר חספוס בעזרת טכניקות קוליות שונות. עדיף.

Scroll to Top